Home / Teknologji / Më 11 tetor do të bllokohet interneti në gjithë botën

Më 11 tetor do të bllokohet interneti në gjithë botën

Pas disa javësh, interneti do të bllokohet për miliona përdorues në mbarë botën. Bllokimi do të ndodhë më 11 Tetor, pasi do të ndërrohen “çelësat e sigurisë” që mbrojnë një pjesë të rëndësishme të rrjetit.

Ky proces quhet “KSK Rollover”, dhe në këtë pikë shumë përdorues mund të shikojnë një njoftim “probleme me serverin”.

Për përdoruesit që do të preken nga ky “blackout”, problemet do të shfaqen më 11 Tetor ose 48 orë me vonesë.

Kjo do të ndodhë për shkak se shumë nga serverat që menaxhojnë internetin ruajnë një kopje për dy ditë. Për herë të fundit, ky proces u bë në vitin 2010 dhe ky sistem sigurie i quajtur KSK-2010 nuk do të jetë më i vlefshëm, ndërsa “çelësi i ri i sigurisë” do të quhet KSK-2017

Check Also

Facebook vjen më dy ndryshime të mëdha

Sipas Digi Times, Facebook së shpejti do të lançojë dy risi që deri më tani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by themekiller.com